Ujedinjeni Arapski Emirati su najavili planove o izgradnji novog trgovačkog centra. Centar će biti izgrađen u Dubaiju, a zvaće se Svetska robna kuća.

Ovaj novi trgovački centar će zaseniti i Dubai trgovački centar, koji trenutno nosi titulu najvećeg na svetu. U ovom centru će se nalaziti 1.200 prodavnica i 160 restorana.

“Danas smo predstavili planove o izgradnji novog grada u kom će se nalaziti najveći trgovački centar na svetu, koji će godišnje posećivati 80 miliona kupaca. Izgradićemo i park koji će godišnje posetiti 35 miliona osoba”, napisao je na Twitteru šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, potpredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, premijer i vladar Dubaija.

Ovaj trgovački centar će biti izgrađen u predgrađu Dubaija. Osim mnogobrojnih prodavnica i restorana, u centru će se nalaziti i više od sto hotela, porodični zabavni centar izgrađen u saradnji sa kompanijom Universal Studios, kao i otvoreni zabavni park u kojem će se nalaziti galerije i golf tereni.

Razvojni planovi za ovaj novi grad su podeljeni u četiri kategorije: porodični turizam, maloprodaja, umetničke galerije i integrisana okolina za preduzetništvo i inovacije u regiji. Porodični zabavni centar će biti najveći svoje vrste na Srednjem istoku i u Africi. (Klix)