Glavna ulica u Vrnjačkoj Banji, popularna promenada, ukrašena je ovih dana pred novogodišnje praznike sa hiljadama svetlećih lampiona, a pravi prirodni ukras je i snežni pokrivač.

Ove godine, kako javljaju iz Turističke organizacije Vrnjačke banje, neće biti organizovanog dočeka 2013. na banjskoj promenadi, ali će ga biti u hali sportova koja može da primi par hiljada posetilaca uz cenu ulaza od 500 dinara.

Inače, u Vrnjačkoj Banji ove zime nudi se dnevno skijanje a noćno uživanje u bazenima, kazala je PR Turističke organizacije Jelena Zrnzević

„Doduše, može i obrnuto, jer na padinama planine Goč, udaljene od Vrnjačke Banje 12 kilometara, osvetljene su i dobro utabane dve skijaške staze, dužine od po pet stotina metara. U samoj Vrnjačkoj Banji, u hotelima „Zvezda“, „Breza“, Solaris, i SB „Merkur“, postoje zatvoreni bazeni a funkcioniše i poseban akvacentar. Tako ova kombinacija dnevne i noćne zabave i aktivnosti mnogima je privlačna i dobrodošla“, navodi Zrnzević

Dnevno korišćenje ski-liftova na Goču, populanog „sidra“, staje 600 dinara po danu a dvesta dinara više tokom večernjih sati, dok kupanje u pomenutim bazenima košta od 500 do 800 dinara. Iznajmljivanje ski opreme za decu i odrasle zavisno od broja dana je od 500 do 700 dinara. Organizovani prevoz mini busom je 400 dinara povratna karta, dok taksii vozi po ceni od 700 din u jednom pravcu.

„Vrnjačka Banja, naravno, nudi i bogat noćni program zabave u brojnim kafićima, restoranima, hotelskim barovima… Biće zadovoljni i oni koji tokom novogodišnjih praznika budu želeli da provere i svoje zdravstveno stanje, jer to mogu učiniti u Specijalnoj bolnici Merkur“, navodi se u saopštenju TO Vrnjačka Banja.

U hotelu Breza trodnevni aranžman je 16.930, u Zvezdi 16.875, a u Fontani 14.535 dinara. Najjeftinije je u odmaralištu PTT, gde je trodnevni aranžman 11.700, u Gočku i Horizontu 12.000 dinara. S druge strane, najskuplji aranžmani su u hotelu Aleksandar 26.450 (tri noći) i Solaris 33.000 (dve noći) koji su već odavno rasprodati.

Zanimljiva je i ponuda za svečanu večeru, gde se cene kreću od 2.200 dinara u diskoteci Podrum, 3.000 u kafeu Boss, 3.500 kod Koče i Dukat, kod Kumova 4.700 i u Kruni 4.900 dinara.

Posebno veselo će biti u kafe baru Savka gde se od 31.12. pa do Božića organizuju tematske večeri sa živom svirkom.

Prodaja ovih novogodišnjih aranžmana već je u toku. Ugostitelji se zbog krize ne mogu pohvaliti odličnom tražnjom ali, kako poručuju iz turističke organizacije, u banji će biti više od 10.000 gostiju. (B92)