Šoping u Beču je za mnoge pravi događaj. Brojni elegantni butici, mondenske robne kuće, i male specijalizovane prodavnice mame na razgledanje i kupovinu.

Posebno u centru grada i okolnim okruzima nalazi se dobra mešavina radnji svih vrsta kao i lokala i kafea za oporavak posle šopinga.

Najelegantnije šoping-ulice u Beču nalaze se u centru grada a pre svih pešačke zone “Kerntnerštrase” (Kärntnerstraße) i “Graben”, gde su smešteni butici najekskluzivnijih svetskih marki. Zapadno od centra grada nalazi se čuvena ulica Mariahilfer štrase, gde se nalaze prodavnice za svačiji ukus. U delu ulice Nojbaugase (Neubaugasse) više se nalaze alternativne i prodavnice u trendu.

Mesto gde se u Beču takođe može ići u šoping su poznati veliki šoping molovi: pored Opere Ringštrasen Galerin (Ringstraßen Galerien) ili Lugner City kod Vestbanhof-a (Westbahnhof) kao i Shopping City Süd na periferiji grada.

Među turistima a i Bečlijama omiljen je i Outlet-centar “Parndorf” 30 minuta vožnje udaljen od centra grada, gde se roba brojnih svetski poznatih brendova može kupiti i do 70 odsto sniženja.

Radno vreme prodavnica u Beču
Većina prodavnica u Beču radi od 8.00 ili 9.00 do 18.00 ili 19.00, a subotom od 9.00 do 17.00. Prodavnice prehrambenih proizvoda su otvorene duže, od 7.00 ili 8.00 do 19.00 ili 20.00. Izvan tog radnog vremena većina benzinskih pumpi otvorena je 24 sata i imaju široku ponudu i prehrambenih proizvoda. Takođe, duže radno vreme imaju i prodavnice koje se nalaze na železničkim stanicama kao i na bečkom aerodromu Švehat. (danubeogradu.rs)