Jedno nedavno istraživanje koje je sproveo sajt Skyscanner odgovorilo je na pitanje ko su najbolji putnici avio saobraćaja.

Istraživanjem kojim je obuhvaćeno 700 stjuardesa otkriveno je da je najbolji putnik muškarac starosti između 31 i 40 godina, koji putuje radi uživanja, a ne zbog posla i sedi u ekonomskoj klasi. Po mišljenju stjuardesa koje rade u Velikoj Britaniji, Englezi imaju sve predispozicije da budu najbolji putnici, a nešto manje vole putnike iz Velsa.

One ne vole poznate ličnosti i uopšte više vole da rade u ekonomskoj, nego u biznis klasi. Osoblje je takođe navelo najgore navike putnika sa kojima se susrelo tokom karijere. Pucketanje prstima kako bi dozvali stjuardesu je po mišljenju 26 odsto ispitanih najiritantnije.

Druge ružne navike su žurba na izlazak iz aviona, pre nego što se isključe znaci za vezanje pojasa, nošenje previše ručnog prtljaga, razgovaranje u toku demonstriranja sigurnosnih mera i guranje smeća u džepove na sedištima.

Nešto manje nervoze kod stjuardesa izaziva pritiskanje zvonceta, kako bi se žalili na visoku ili nisku temperaturu i traženje posebnog brenda pića. (B92)