U naredne četiri godine očekuju nas brojne promene kada je reč o putovanjima, sudeći prema rezultatima najnovijih istraživanja.

Euromonitor International predstavila je zanimljiva predviđanja za putovanja do 2016. na Svetskom sajmu turizma u Londonu ranije ovog meseca. Prema rezultatima sprovedenog istraživanja najinteresantnije promene putnike očekuju u sledećim oblastima:

1. Smart televizori kao vodiči
Ovi zanimljivi uređaji moći će da se konektuju na internet i društvene mreže, zahvaljujući čemu će putnici moći da nauče više o pojedinim destinacijama i hotelima.

2. Tingo.com biće najveći sajt za rezervacije
Ovaj sajt koji se nalazi u vlasništvu Tripadvisor-a može da vam rezerviše najjeftiniji smeštaj do 24 sata pre vašeg prijavljivanja na recepciji i refundira razliku u ceni. Tingo je tako između marta i avgusta ove godine nadoknadio posetiocima iznos od ukupno 89.757 dolara.

3. Hoteli će se otvarati u šoping centrima
Budući da sve više ljudi putuje na Bliski istok zbog kupovine, u trgovinskim centrima sve češće se otvaraju hoteli. Tako je nedavno otvoren Al Faisaliah hotel sa 330 soba u Saudijskoj Arabiji i Address Dubai Mall sa 224 sobe u najvećem šoping centru na svetu Dubai Mall.

4. Nigerija će biti najatraktivnija destinacija
Zbog jake filmske industrije koja je postala poznata kao “Nolivud”, Nigerija će biti sve posećenija. Euromonitor predviđa porast broja posetilaca od dva odsto u 2012. do gotovo 2,5 2015.

5. Digitalni detoks praznici
Sve veći broj svetskog stanovništva postao je zavisan od prenosnih uređaja poput smartfona i tableta. Euromonitor očekuje da će sve više hotela ponudi smeštaj bez bilo kakvih tehnoloških uređaja i interneta. (B92)