Putnici Jat Airwaysa od 28. oktobra 2012. do 30. marta 2013, iz Beograda mogu da putuju ka 25 evromediteranskih gradova u 18 zemalja.

Sa kupljenom Jatovom kartom, zahvaljujući saradnji sa partnerskim aviokompanijama, može se stići do još dve evropske destinacije Ljubljane i Bukurešta, kao i iz Beograda preko Moskve do Sankt Peterburga i Sočija u Rusiji. Od ovog leta i u toku zimske sezone Jat Airways leti direktno za Brisel dva puta nedeljno, a u saradnji sa holandskim KLM-om, svojim putnicima nudi i dodatnu dnevnu vezu sa administrativnim centrom Evropske unije preko Amsterdama. 

Tokom zimskog reda letenja najfrekventnije linije Jat Airwaysa su za Amsterdam, Frankfurt, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat ka kojima avioni nacionalnog avioprevoznika lete najmanje jednom dnevno. Šest puta nedeljno leti se za Diseldorf, a pet puta sedmično za Rim i Atinu. Četiri puta nedeljno Jat leti za Berlin, Milano i Istanbul. Tri puta nedeljno leti se za Stokholm, Kopenhagen, Štutgart i Solun. Jat leti dva puta nedeljno za Brisel, Geteborg, Tel Aviv i Larnaku.

Srpski nacionalni avioprevoznik u toku zimske sezone obavlja saobraćaj sa 155 frekvencija nedeljno, a u ponudi je i 55 letova sedmično koje Jat ima zahvaljujući saradnji sa kod-šer partnerima.

U saradnji sa šest nacionalnih aviokompanija, na bazi komercijalnih ugovora o zajedničkom korišćenju linija, putnici iz Srbije mogu da putuju ka osam destinacija. Putnici Jata iz Beograda preko Amsterdama svakoga dana avionima KLM-a mogu stići do Brisela. Adria Airways-om pet puta nedeljno do Ljubljane i Tarom-om šest puta nedeljno za Bukurešt. Jat u saradnji sa kompanijom Austrian Airlines nudi još dvadeset tri leta nedeljno do Beča, a sa AlItalia-om još sedam letova nedeljno za Rim, dok je sa Aeroflot-om omogućeno još sedam letova sedmično za Moskvu. Zahvaljujući saradnji sa Aeroflot-om obezbeđena su i dva dnevna leta iz Beograda preko Moskve za Sankt Perburg, kao i sedam letova nedeljno preko Moskve za Soči.

Do svih gradova u Evropi ka kojima Jat ne leti direktno, može se stići u kombinaciji sa drugim avioprevoznicima i to sa kompanijama Alitalia, Austrian, British Airways, Aeroflot, Air Berlin, Adria Airways, Tarom i Finair. Putnicima za Australiju, Novi Zeland, Bliski i Daleki istok i Indiju, Jat Airways nudi najpovoljnije veze u saradnji sa kompanijama Emirates, Etihad Airlines, Singapur Airlines i Srilankan Airlines preko više evropskih gradova. Do Pekinga i Šangaja može se stići Aeroflot-om preko Moskve i Air China-om iz gradova u Evropi.

Veze za Severnu i Južnu Ameriku omogućene su u saradnji s kompanijom AlItalia preko Milana i Rima, kompanijama Virgin Atlantic i British Airways preko Londona, KLM preko Amsterdama, Austrian preko Beča kao i Air Berlin preko aerodroma u Nemačkoj. U Afriku putnici mogu putovati iz Beograda kombinovanim letovima Jat Airwaysa i kompanijama AlItalia, Austrian Airlines, Emirates i Etiopian Airlines. (danubeogradu.rs)