Vaša avionska karta predstavlja propusnicu za brojne egzotične destinacije – pod nekoliko uslova. Ukoliko detaljnije pogledate ugovor o prevozu avio-prevoznika videćete da postoji lista prekršaja koji mogu da vam završe let i pre nego što je on počeo.

Odbijate da vežete sigurnosni pojas
Ukoliko iz bilo kog razloga putnike ne može ili neće da veže svoj pojas, posada će ga najverovatnije ispratiti iz aviona. Zakon nalaže da putnici moraju da budu vezani tokom pojedinih faza leta. Međutim, dešavalo se da putnici budu udaljeni iz aviona kada su previše gojazni i ne mogu da vežu pojas.

Sa vama je dete koje plače
Putnici koji su preglasni ili agresivni i time utiču na uživanje drugih putnika mogli bi biti izbačeni iz aviona – pač čak iako su u pelenama. Posada aviona JetBlue iz aviona je izbacila kompletnu porodicu zato što je najmlađi član pravio previše buke i problema, kako svojoj porodici, tako i drugim putnicima.

Nosite odeću koja nije odgovarajuća
Avio-kompanije generalno dozvoljavaju osoblju da proceni da li je putnik pristojno obučen za let. U prošlosti se dešavalo da putnicima bude zabranjen ulazak u avion zbog previše, ili premalo odeće na njima ali i zbog uvredljivih poruka na određenim odevnim predmetima.

Ušli ste u fizički obračun sa nekim
Tokom tuče dve osobe na United Airlines letu ka Gani, pilot je okrenuo avion i pozvao pratnju borbenih aviona koji su avion pratili sve do početne stanice. Putnik koji je započeo tuču istog trenutka udaljen je iz aviona.

Odbijate da isključite elektronske uređaje
Poznati glumac Alek Boldvin izbačen je iz aviona zato što nije želeo da ugasi svoj mobilni telefon. Ukoliko ste zaboravili da ste telefon ostavili upaljenim, to najverovatnije neće biti povod za osoblje da vas udalji sa leta.

Niste dovoljno pažnje posvetili higijeni
Ne morate da nosite majcu sa uvredljivom porukom da bi uvredili druge putnike. Dovoljno je da izbegavate sapun. Pre nekoliko godina putnik koji nije obraćao dovoljno pažnje o svojoj higijeni nije čak ni dobio dozvolu da se ukrca u avion.

Previše ste popili
Putnici koji su vidljivo intoksirani, sudeći po pravilnicima većine avio-kompanija, mogu biti udaljeni iz aviona. Kompanije mogu odbiti uslugu prevoza osobama koje su vidno pijane ili pod uticajem narkotika. (B92)