Cene smeštaja i ski-pasa na Jahorni u predstojećoj zimskoj sezoni ostaće na prošlogodišnjem nivou, kako bi što veći broj skijaša uživao u čarima ove planinske lepotice Republike Srpske.

Predrag Lopatić, iz Turističke organizacije Istočnog Sarajeva, kaže da će polupansion koštati od 25 do 80 evra, što zavisi od vrste, odnosno luksuza smeštaja.

“Dnevni ski-pas će biti oko 17 evra, ali će njegova cena tokom dana padati u zavisnosti od broja napravljenih žica”, rekao je Lopatić.

On je dodao da je na Jahorini u toku izgradnja još jednog šestoseda na stazi “Prača” i izrazio nadu da će radovi biti završeni do naredne godine.

“Skijašima će ove sezone biti na raspolaganju dva šestoseda, tri dvoseda, četiri ski-lifta, čiji je kapacitet 10.500 skijaša na sat. U funkciji će biti čak 25 kilomatra izuzetnih skijaških staza, a pripremljeni su i topovi za veštačko osnežavanje”, rekao je Lopatić.

Lepotama Jahorine nedavno je bio oduševljen i ministar inostranih poslova Izraela Avigdor Liberman koji je posetio planinsku lepoticu Srpske.

“Odveli smo Libermana na čaj i kafu u ‘Začarane dvore’, planinsku kolibu na vrhu Jahorine, smeštenu na više od 1.900 metara nadmorske visine. Izraelski šef diplomatije nije krio oduševljenje prelepom planinskom kolibom, uz obećanje, da će kad god bude u prilici ponovo doći”, rekao je Lopatić. (Vesti)