Avio-kompanija Qatar Airways imaće prvi let iz Beograda 20. novembra. Biće to jedina avio-kompanija sa pet zvezdica prisutna u Srbiji.

Qatar Airways je prošle godine dobio nagradu za avio-kompaniju godine od specijalizovanog vebsajta za istraživanja u avio-industriji Skytrax i jedan je od svega šest svetskih avio-prevoznika koji imaju pet zvezdica.

„Srećni smo što je i Beograd sada u našoj mreži. Srbija će biti mnogo bliža tržištima u razvoju, koja se pozicioniraju kao sve značajniji globalni investitori.Sa avio-kompanijom Qatar Airways, putnici sada mogu da lete u Dohu i dalje do gradova širom Bliskog istoka, Afrike i Pacifičke Azije”, kazao je Ijan Lavlok, viši komercijalni direktor za istočnu Evropu.

Početkom 2012. Qatar Airways je objavio da će ove godine dodati 32 nove destinacije a otvaranjem linije do Beograda na putu je da uspešno ostvari ovaj cilj.

Opsežno istraživanje tržišta pokazalo je da srpski kapital ima značajnu moć rasta. „Obično dajemo svojim novim destinacijama vremena da postanu profitabilne, a sa Beogradom smo veoma optimistični kada je reč o broju putnika,” objasnio je Lаvlok.

„Drago nam je što uvođenjem linije Beograd-Doha doprinosimo napretku srpske transportne mreže i razvoju turizma u Srbiji”, rekla je Natali Brodnik, komercijalni direktor avio-kompanije Qatar Airways u Srbiji.

„Beograd će takođe postati početna tačka na putovanju ka Dohi za putnike iz susednih zemalja”. Portfolio atraktivnih destinacija koje pokriva Qatar Airways obuhvata Singapur, Bangkok, Hong Kong, Šangaj, Peking, Dubai, Melburn, Johanesburg i Kejptaun.

Od 20. novembra, putnici će moći da uživaju u avionu Airbus A320 u kojem je svako sedište opremljeno interaktivnim audio i video sistemom za zabavu koji nudi stotine filmova, TV programa i muzičkih kanala. U prvo vreme biće tri leta nedeljno – utorkom, četvrtkom i nedeljom. (B92)

Karte možete da rezervišete i preko našeg sajta… Kliknite OVDE!