U ponudi agencija su evropski gradovi, sportski događaji i zimski centri. „Argus“, povodom 150 godina od rođenja slikara Gustava Klimta, organizuje putovanje u Beč…

Ponude turističkih agencija su raznolike, i svake nedelje turisti koji planiraju da odu na odmor ili putovanje mogu da izaberu neki od interesantnih aranžmana koji do sada nisu bili aktuelni u našim agencijama. I dalje najveće interesovanje vlada za evropske gradove, koji su standardna ponuda za ovo doba godine, a noviteti na tržištu su putovanje na Fed kup u Pragu i „Skenderbegova tura“.

U saradnji s Teniskim savezom Srbije, agencija „Veolija turizam“ organizovala je posetu Češkoj za vreme održavanja Fed kupa.

– Već smo prethodnih godina organizovali odlazak na sportske događaje, ali je ove godine interesovanje zaista iznenađujuće veliko – kažu u ovoj agenciji. U cenu su uračunati noćenje sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice i ulaznice za oba dana odigravanja finala. Ponude za zimovanje takođe su aktuelne, tako da može da se zimuje u ski-centru Kranjska Gora, u Sloveniji, preko agencije „Bigblu“. Za hotel na bazi polupansiona za sedam noćenja, ljubitelji zimskih sportova moraju da izdvoje od 321 evro po osobi. U cenu nisu uračunati ski-pas i prevoz.

Interesantnu ponudu ima i agencija „Argus“, koja, povodom 150 godina od rođenja slikara Gustava Klimta, organizuje putovanje u Beč na izložbu njegovih radova koja će tamo biti otvorena. Pored ovoga, posetioci će obići i grad, zamkove i muzeje, a imaće vremena i za individualne aktivnosti, i sve to po ceni od 89 evra.

– Redovne autobuske linije polaze za Beč svakog vikenda, a ova izložba trenutno je najvažniji događaj u ovom gradu. Mi smo se potrudili da svim zainteresovanim klijentima omogućimo da posete taj događaj, a interesovanje je veliko – rekli su nam u ovoj agenciji.

Vikend u Veneciji može da se nađe po ceni od 99 evra. Aranžman uključuje tri noćenja s doručkom, obilazak Padove i Trsta i prevoz autobusom, dok su fakultativni izleti o trošku putnika. (Novosti)