Posle prošlomesečnog rasta cena prenoćišta, boravak u evropskim hotelima konačno mogu da dobiju i oni sa nešto plićim džepom.

U poređenju sa septembrom, većina hotela u gradovima Evrope smanjila je svoje cene, sa izuzetkom Madrida gde su cene porasle za 18 odsto, pa se u tom gradu prenoćište može dobiti u proseku za 120 evra.

Noć u hotelima širom Starog kontinenta možete provesti po šest odsto manjim cenama u odnosu na prošlu godinu, a to znači u proseku za 7 evra jeftinije. Najveće smanjenje cena objavili su hoteli u Ženevi (pad od 18 procenata na prosek od 250 evra po noćenju) i Lisabon (pad od 10 odsto i prosečna cena od 105 evra po noćenju). Ukoliko ovog oktobra planirate putovanje, možete se odlučiti za Berlin koji je cene prenoćišta smanjio za 23 odsto, pa sada možete odsesti u hotelu po prosečnoj ceni od 102 evra. Slično stanje je i u Kopenhagenu i Beču.

Mnogo povoljniji su i hoteli u Grčkoj (84 evra), Portugalu (92 evra) i Kipru (117 evra). Predstavljene cene objavio je sajt trivago.co.uk koji je do takvih rezultata došao na osnovu milionskih upita za rezervacije prenoćišta širom Evrope. Cene su pale i u hotelima koji nisu obuhvaćeni ovim sajtom, pa se prenoćište može naći i u mnogo jeftinijim varijantama u odnosu na prosečne cene. (B92)