Prve sate vašeg putovanja trebalo bi što pametnije iskoristiti kako biste ostatak vremena uživali na najbolji mogući način. Evo nekoliko stvari koje ne bi trebalo da preskočite…

1. Kada dolazite, planirajte odlazak
Ako slećete na aerodrom ili pak dolazite na železničku stanicu, osmotrite pri dolasku sve oko sebe. Upamtite gde su veliki redovi, koliko ima ulaza/izlaza i ostale detalje koji će vam olakšati odlazak na kraju putovanja. Po dolasku u hotel odmah se raspitajte kakve su procedure za odjavljivanje, kako ne biste sve završavali u poslednjem trenutku.

2. Podesite časovnik
Obratite pažnju na to da li prilikom putovanja odlazite u zemlju u kojoj je drugačija vremenska zona. Shodno tome, prilagodite vaš časovnik lokalnom vremenu kako ne biste gubili dragocene minute.

3. Pronađite pravo osveženje
Većina putnika tokom putovanja gubi energiju i umara se, pa je najbolje da što pre nađete mesto sa pristojnom hranom i pićem, kako biste se okrepili. Tako ćete veoma brzo biti spremni da zakoračite u nove avanture.

4. Napunite elektronske uređaje
Kada stignete u hotel, odmah dopunite sve uređaje koje imate, kako vas ne bi izneverili u nezgodnom trenutku.

5. Obezbedite vredne stvari
Odmah se raspitajte gde možete sačuvati stvari koje ne želite da nosite svuda sa sobom, ali imaju veliku vrednost. Tako ćete rasterećenije istraživati nove sredine.

6. Proverite vremensku prognozu
Ako to već niste uradili pre dolaska, obavezno po dolasku proverite kakvo vas vreme očekuje tokom putovanja. Ples na iznenadnoj kiši može delovati romantično, ali on za sobom može povući prehladu i groznicu i tako vam upropastiti odmor.

7. Izađite napolje
Čim učinite sve navedeno, ne gubite vreme već izađite u novi svet koji jedva čeka da ga otkrijete. (B92)