Ako volite da se maskirate za Noć veštica i ne propuštate odlazak na maskenbale, ove godine možete da priuštite sebi neobično uzbuđenje za “najstrašniju noć” i ludo se provedete u zamku grofa Drakule u Transilvaniji, jer danas postoje turističke ture koje vam i to omogućavaju.

Transilvanija se nalazi u središtu Rumunije. Ova regija je etnički najgušće naseljena oblast naših istočnih komšija. Ako želite da obiđete Transilvaniju ne treba vam mnogo novca, a Rumunija nije tako daleko. Povodom Noći veštica biće specijalnih programa i obilazaka zamkova, a ljudi iz čitavog sveta dolaze da otkriju šta se to krije iza imena grofa Vlada Cepeša III, poznatijeg kao grof Drakula.

Vlad Cepeš III rođen je 1431. u Sigišoari u Transilvaniji, kao sin Vlada II Drakula. Nosio je titulu vojvode od Vlaške koja je kasnije postala deo savremene Rumunije.

Sigišoara se nalazi u centralnoj Rumuniji, oko 4 sata od Bukurešta. Ovaj dobro očuvani srednjevekovni grad pod zaštitom je UNESCO-a, a poseta ovoj destinaciji jedinstven je doživljaj koji se pamti čitavog života. (Blic)