Ukoliko vam je potreban odmor i želite da izaberete mirno i tiho mesto, Minesota ima pravi kutak za vas gde ćete pronaći neverovatan mir i tišinu.

Neobična soba čiji zidovi apsorbuju 99,99 posto zvukova nalazi se baš u gradu Mineapolisu, najvećem gradu u Minesoti (SAD). Po najnovijim podacima iz Ginisove knjige rekorda upravo je ona pobednik u kategoriji “Najtiše mesto na svetu”.

Reč je o prostoriji koja je nastala saradnjom naučnika u okviru kompanije “Orfield Labs”. Zidovi ove sobe napravljeni su od međusobno umreženih ploča posebnog materijala sa vrhunskom izolacijom zvuka, dok je pod prekriven polupropusnom mrežom koja podseća na trampoilnu.

U njoj možete jasno čuti otkucaje svog srca ili zvuk vašeg organizma kako vari hranu.

Međutim, za to zadovoljstvo moraćete da platite od trista do četristo evra za maksimalnih 60 minuta provedenih u sobi. Zakazivanje poseta uveliko je počelo, a grupni obilasci biće organizovani svega nekoliko puta godišnje.

Iako postoji opcija da u sobi provedete ceo sat, najduži period koji je čovek proveo u njoj je 45 minuta. Reakcije organizma na ovako neobične uslove su različite, od dezorjentacije preko mučnine do haluciniranja. Tako je pružena šansa da baš vi postanete jedan od Ginisovih rekordera, kao osoba koja je provela najviše vremena na najtišem mestu na svetu. (B92)