Poslednjih nekoliko decenija, Šangaj predstavlja zaista uzbudljivu turističku destinaciju…

Luksuzni hoteli, prodavnice prestižnih brendova, fenomenalni noćni život, mnoštvo restorana glamuroznog enterijera i vrhunske kuhinje, energija stanovništva kojoj je lako prilagoditi se, ovaj grad čini posebnim.

„Kerry“ hotel, predstavlja odlično mesto za boravak u ovom raznolikom gradu. Postoje samo dva „Kerry“ hotela na svetu, drugi je “smešten” u Pekingu. Nalazi se na samo 30 minuta vožnje od „Pudong“ aerodroma. Raspolaže sa 574 soba i apartmana, a najmanja soba se prostire na 40 kvadratnih metara. Hotel poseduje saunu, mini spa, teretanu, salu za konferencije…

Restoran koji je na dobrom glasu, jeste „Din Tai Fung“, koji se nalazi preko puta „Yu Garden“-a. Restoran će vas sigurno oduševiti svojom morskom hranom. Mnogo turista dolaze da vide kuću Dr. Sun Yat-Sena, koji je priznati pronalazač moderne Kine, početkom XX veka. Ukoliko ste ljubitelj galerija, Šangaj je svakako rajsko mesto za vas. Ovde se nalazi više od 120 galerija, koji predstavljaju mnogobrojne umetnike, kao i istoriju ovog grada. 100. sprat finansijskog centra u Šangaju, pružiće vam zadivljujući pogled na grad.

Šoping u Šangaju takođe može biti interesantan. Mnogobrojni molovi, od kojih se izdvaja „IFC“, poseduje prodavnice renomiranih svetskih brendova, kao što su Marc Jacobs, Yves Saint Laurent… Ulica „nanjing“, takođe je dom mnogobrojnih prodavnica poznatih brendova.

Ukoliko tragate za restoranom koji će zadovoljiti vaše visoke kriterijume, „M on the Bund“, svakako je mesto koje biste trebali posetiti. Otvoren je 1999. godine, i od početka je imao jasnu ambiciju, da postane uzbudljivo, sofisticirano mesto… Posle večere, svratite u poznati „Long Bar“, gde se možete opustiti uz čašu vrhunskog vina, šampanjca ili prvoklasnog koktela tamošnjih barmena…

Šangaj je mesto u kome ćete uživati, bez obzira koja su vaša interesovanja… (LuxLife)