Evropske prestonice su najčešći izbor za kratka vikend putovanja. Bilo da želite da obiđete kulturno-istorijske spomenike ili se zabavite u lokalnim noćnim klubovima i barovima, izbor pristupačnih mesta koja će vas na brzinu osvežiti je zaista veliki.

Trst – Vrtovi Miramare i Rimsko pozorište
Svako ko dođe u Trst, ne propušta da svrati do Rimskog pozorišta, koje je izgrađeno 33-32. g. p.n.e. prema naređenju osvajača Oktavijana. Kada ste u Trstu, ne propustite ni najlepšu jesenju šetnju vrtovima zamka Miramare.

Plitvička jezera
Plitvička jezera predstavljaju jedinstven fenomen hidrografije. Nalaze se u oblasti Lika, između planinskih masiva. U Plitvicama se nalazi 16 jezera, koja su podeljena u dve grupe: Donja i Gornja jezera. Osim lagane šetnje pored prelepih jezera, u parku možete voziti bicikl, ali i oprobati se u veslanju ili planinarenju.

Prag – Karlov most
Karlov most je najstariji most i jedan od najlepših u gradu. Sagradio ga je rimski car Karlo IV. Noć iskoristite za dobar provod. Najpoznatiji klubovi su “Karlovy Lazne”, “Duplex” i “Roxy”, a pivnice “Zli časi” i “Zubati pes”.

Beč – Šenbrun dvorac
Dvorac Šenbrun, koji je nekada davno korišćen kao letnja rezidencija Habzburgovca, a građen je kao rival Versaju, predstavlja jednu od najznačajnijih palata Austrije, a od šezdesetih godina i jednu od glavnih turističkih atrakcija u Beču. Kompleks palate podrazumeva voćnjak narandži, lažne rimske ruševine i mnoštva drugih zanimljivosti.
(24 sata)