Sveti ritual popodnevnog ispijanja čaja sa kolačićima, mini sendvičima i pogačicama podignut je na viši nivou u Dubaiju.

Dobro svesni opsednutošću ovog grada modom, menadžeri Raffles Hotela u Out Meti dvaput godišnje menjaju meni za čaj kako bi se podudario sa nedeljama mode za jesen/zimu i proleće/leto, a kolačići i sendviči su inspirisani najnovijim trendovima određene sezone.

Čak ni najveće modne žrtve koje paze na svaki gram neće odoleti minuciozno napravljenim kreacijama minjona u obliku nove trendi tašne, karminu oblikovanom od voća ili minijatrunim čokoladnim štiklama. Čaj se služi svakodnevno između 14 i 19 sati i košta 199 dirhama (oko 41 evro) za dve osobe.

Ako vam ova pomodna čajanka nije dovoljna, probajte popodnevni čaj na najvišem mestu na svetu u At.atmosphere na 122. spratu Burdž Kalife, najviše građevine na planeti od 828 metara. Probajte ukusne napitke i francusko pecivo gledajući na grad sa pola kilometra visine. Cene su možda astronomske ali pogled je neprocenjiv.

Po vedrom nebu možete videti i grupaciju ostrva „Svet” (iako je samo jedno ostrvo dovršeno uprkos roku izgradnje koji je istekao 2009), baciti pogled na hitel Burdž Al Arab u obliku jedra i posmatrati nebodere kako se ogledaju u Dubai marini udaljenoj 20 km. Čaj se služi svakoga dana po ceni od 290 dirhama (60 evra). (B92)