Ovo čudo prirode nalazi se na privatnom zemljištu i ne može da se poseti, jer vlasniku ne pada ni na kraj pameti da ga otvori za javnost…

Kad pogledate ovu fotografiju, moglo bi da vam padne na pamet da se neko dete zaigralo Photoshopom ili da se radi o scenografiji za novi nastavak “Avatara”. Ipak, ni jedno nije tačno – radi se o stvarnom mestu na Zemlji koje izgleda upravo tako kako vidite.

Mesto je nazvano Fly Geyser i nalazi se u Nevadi, na privatnom Fly Ranchu čiji vlasnik Todd Jaksick ne dozvoljava pristup ovoj atrakciji, uprkos stalnim (neverovatnim) ponudama raznih kompanija da proda zemlju s ovim čudom. Čak je podigao i ogradu kako niko ne bi mogao da priđe.

Fenomen nije potpuno prirodan, nego je kombinacija prirodnih stena i ljudskog faktora. Naime, 1916. godine na tom su mestu tražili pitku vodu, a naleteli su na geotermalni izvor koji više nisu mogli da zatvore.

Tokom godina na stenama su se nataložili minerali i nikle su biljke kojima odgovara topla voda, i dobili smo čudo koje je jednostavno toliko lepo da oduzima dah.

Ako slučajno imate nameru da svratite do Nevade, Fly Ranch se nalazi tridesetak kilometara južno od Gerlacha. (Metro)