Romantično ostrvo Bora Bora proglašeno je ostrvom broj 1 u svetu…

Ostrvo Bora Bora smešten je između Perua i Australije. Od Perua je udaljen 8.197 kilometara, a od Australije 5.981 kilometara. Uprkos udaljenosti od kopna vrlo je popularna turistička destinacija. Ovo ostrvo dugačko je svega 10 kilometara, a široko tek nešto više od tri kilometra.

Brojne lagune ovog ostrva retko će koga ostaviti ravnodušnim, baš kao i dva vulkana koji su glavna turistička atrakcija. Za one malo odvažnije pruža se i mogućnost hranjena morskih pasa pod vodom. U kavezu, naravno.

Glavni grad ostrva je Vaitape, a glavna privredna grana na ostrvu je turizam, službeni jezici su francuski i tahićanski, ali i većina stanovnika govori i engleski. Kada govorimo o Bora Bori odmah nam na pamet padaju bungalovi na vodi okruženi prekrasnim modrim morem. To zaista i jeste tako, ali da biste jednu noć proveli u jednom od tih bungalova potrebno je da izdvojite čak 1.000 dolara samo za tu jednu noć. Prava poslastica ovog ostrva je jelo poisson cru što je zapravo sirova tuna, kao i mahi-mahi riba sa sokom limete i kokosovim mlekom.

Ne čudi što je romantično ostrvce Bora Bora proglašeno za broj 1 u svetu, a tako su odlučili urednici U.S. News & World Reporta. (Dnevnik)