Odličan provod kupača na zrenjaninskoj plaži Peskara biće još lepši ovog vikenda na “Mužljanskom letu, gde će da se nastavi za petak najavljena “Gradska tamburica”…

Za odličan provod kupača na zrenjaninskoj plaži Peskara, koja se nalazi u prigradskom naselju Mužlja, narednog vikenda (4. i 5. avgusta) na prvom "Mužljanskom letu", pobrinuće se Udruženje negovalaca starih običaja iz Mužlje. 

Osim ribolovaca i slikara amatera, u takmičenju će moći da se ogledaju svi koji smatraju da mogu dobro da guraju točak od bicikla, trče u džakovima i na gredi, bacaju potkovice i viseće kugle, nose vodu, brzo piju pivo… Predviđen je bogat muzički i program za decu – uz mekike za doručak i ovčiji paprikaš za ručak.

To je samo nastavak dobrog provoda u Zrenjaninu, jer treća "Gradska tamburica" počinje u petak 3. avgusta i traje do nedelje. Organizatori najavljuju, ne samo vrhunsko "vikend-tamburanje" i brojne programe za decu, nego i odličan provod za gastronome koji će na obali Begeja kuvati riblju čorbu. Festival će otvoriti sastav "Apsolutno romantično".

Osim nastupa tamburaških bandi iz nekoliko vojvođanskih gradova, predstaviće se i novosadska "Ambrozija" sa popularnim ženskim vokalom Dunjom Dunčić. Naredno veselje u nedelju uveče začiniće Halid Muslimović.
Izvor: novosti.rs