Leskovačka Roštiljijada, 23. po redu, biće održana od 27. avgusta do 2. septembra, najavljeno je iz Turističke organizacije Leskovca, organizatora manifestacije.

Festival roštilja biće održan u Bulevaru oslobođenja, na prostoru većem od 10.000 kvadratnih metara. Ceo prostor biće podeljen na takozvanu trgovinsku i zonu namenjenu za ugostiteljsku delatnost. 

Predstavnica Turističke organizacije Tina Džakula je najavila da će prva javna prodaja poslovnog prostora za Roštiljijadu biti održana 15. avgusta u Sali Skupštine grada Leskovca, a druga 18. avgusta nakon čega će uslediti prodaja poslovnog prostora putem slobodne pogodbe, s tim što se neće ići ispod cene postignute na prvoj licitaciji.

"Ove godine biće postavljena 32 štanda. Početna cena licitacije za zonu A biće 6.096, a zonu B 4.574 dinara i iste su kao prošle godine", kazala je Tina Džakula.

U Turističkoj organizaciji su u toku pripreme za promociju Roštiljijade koja će bita održana u Bugarskoj, Sloveniji, Makedoniji i u Beogradu. Na otvaranju manifestacije koncert će održati makedonski rok muzičar Vlatko Stefanovski, a gostovaće i grupa Kerber.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Leskovac, a podrška se očekuje i od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
Izvor: b92.net