Zahvaljujući interesovanju američkih studenata za upoznavanje sa Titovim rodnim krajem, hrvatski turistički radnici odlučili su da organizuju neobični aranžman pod nazivom “Putevima Tita”.

U planu je da “Putevima Tita” ne bude samo obična turistička tura, već i studijsko putovanje, pa će u program biti uvrštena brojna istorijska predavanja.

Kao obavezna stanica navodi se Brozova rodna kuća u Kumrovcu, ali nisu isključene i druge istorijski važne lokacije.

“Planiramo sedmodnevni program koji uključuje obilazak lokacija koje su usko vezane za Titov život. Mladi će upoznati Titovo rodno mesto, a zatim otići na Bled, u Zagreb, do Beograda… Razmatra se i obilazak Briona i Golog otoka”, kaže za “Jutarnji.hr” Mirela Sučić Čevra, direktorka agencije “Net Travel Service” u čijem programu bi trebalo da zaživi ova ideja.

Prema njenim rečima ova zanimljiva tura nastala je zahvaljujući interesovanju američkih studenata za odlazak na daleke destinacije i upoznavanje sa drugim kulturama.

Osim istorijskih lekcija, zainteresovani putnici uživaće u brojnim zabavnim sadržajima.

“Svako će dobiti svoju pionirsku uniformu, plavu kapu i maramu, naučiće pionirsku zakletvu i dobiće priliku da je svečano položi”, kaže Mirela.

Cena ovog aranžmana još uvek nije poznata, ali očekuje se da će prvi posetioci krenuti Titovim putevima već tokom naredne godine. Organizatori veruju da će se, kada ova ideja bude sprovedena u delo, američkim studentima pridružiti i turisti iz bivše Jugoslavije i drugih država širom sveta. (Izvor: mondo.rs)