Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga u glavnom gradu Austrije biće održan od 22. do 25. novembra. Sajam će otvoriti hemičar i pisac Karl Đerasi (Carl Djerassi), rođeni Bečlija bugarsko-jevrskih korena i izumitelj antibebi pilule.

Sajmu će prethoditi “Festival nedelje čitanja” od 19. do 25. novembra koji će otvoriti američki sociolog i istoričar Ričard Senet (Richard Sennett). Od ostalih poznatih imena na sajmu će gostovati švajcarski autor Aleks Kapus (Alex Capus), kraljica krimi-romana Nele Nojhaus (Neuhaus), iz Francuske stiže Erik-Emanuel Šmit (Eric-Emmanuel Schmitt), iz Rusije Vladimir Sorokin, iz Izraela Zaul Fridlender (Saul Friedländer) i dr.

Sajam knjiga “Buch Wien” peti put od svog nastanka, održava se u znaku literature istočne i jugoistočne Evrope. Novost ovogodišnjeg sajma biće “Dunavski salon” u okviru kojeg će u saradnji sa “Initiative Danube Cultural Cluster” biti predstavljen uzbudljiv kulturni prostor srednje Evrope kao i autori, publikacije i teme Dunavske regije. (Izvor: danubeogradu.rs)