Ako ste i vi među onima koji su opčinjeni Titanikom, od 2016. godine bićete u mogućnosti da krenete na plovidbu ovim prekookeanskim divom.

Kako je ranije najavio, australijski milioner Klajv Palmer trenutno radi na izgradnji svog sna – nove verzije čuvenog broda Titanik koji je potonuo pre sto godina, tokom svoje prve plovidbe. U ekskluzivnom intervjuu za BBC Palmer otkriva detalje o novom brodu, njegovom izgledu, luksuznim detaljima i ostalim planovima.

„Sve će biti identično kao na originalnom brodu koji je plovio 1912. godine. Jedina razlika je u broju čamaca za spasavanje, kojih će biti znatno više. Takođe, ovoga puta imaćemo i klima uređaje, jer bi zaista bilo nezamislivo putovati bez njih“, priča Palmer.

Ovaj Australijanac tvrdi kako se u izgradnji broda koriste najsavremenije tehnologije i najkvalitetniji materijali koji trenutno postoje. Sve ovo, napominje Palmer, radi se kako bi brod zaista bio nepotopiv. Zanimljivo je da su slične izjave davali i konstruktori prvobitnog Titanika, koji je u svoje vreme takođe važio za nepotopivog giganta.

Kada je u pitanju užitak onih koji budu plovili Titanikom, Palmer objašnjava da će putnici svih klasa biti u prilici da na jedinstven način zaplove u prošlost. Kabine prve klase biće izgrađene na isti način kao prvog puta, sa identičnim nameštajem, a u restoranima će se služiti ista jela kao i 1912. godine. Oni koji se budu odlučili da putuju trećom klasom moraće da se naviknu na sobe sa nekoliko kreveta, ali i na irski gulaš i igranke sa irskom narodnom muzikom.

„Ako možete ljudima da obezbedite mali put u istoriju, malo sreće i radosti, zašto da to ne učinite“, kaže Palmer dodajući da on ne rasipa novac već da o svemu razmišlja i pravi proračune. Novi Titanik na svoju prvu plovidbu kreće 2016. godine, a karte će se uskoro naći u prodaji. (Izvor: b92.net)