Mada i u ovom lepom gradiću, koji je urbanistički sačuvan, ima i u avgustu pomalo praznih soba, domaćini su zadovoljni. Kao malo koje mesto ima turiste-povratnike…

“Da mi nisu došli stari gosti, koji su već tri sezone u mojoj kući, teško da bi bilo neke zarade. Radi se o turistima iz Rusije i još više iz Srbije. Samo me nazovu da rezervišu smeštaj, a ja ih dočekujem kao najbliže. Zadovoljna sam, biće para kao i lane, imaću miran zimski san.” Danica Bojović iz Petrovca nije jedina koja kaže da su je “izvadili” povratnici; turisti kojima je kod nje u ovom lepom mestu ranije bilo dobro.

A Petrovac je i ovog leta, ipak sušnijeg od očekivanja, najposećenije mesto na Crnogorskom primorju. Mada i u ovom lepom gradiću, koji je i dalje urbanistički sačuvan, ima i u avgustu pomalo praznih soba, domaćini su zadovoljni – stari gosti ih nisu izneverili. Uz strance, posebno Ruse, kojih je puno, tu su i tradicionalno najbrojniji turisti iz Srbije.

Šta to Petrovac nudi više od ostalih, pitali smo goste koji “hvataju boju” na gradskoj plaži i plažama Lučice i Buljarica.

– Cene i nisu baš niske, ali odgovaraju onome što se nudi – zabeležili smo reči Predraga Gajina iz Novog Sada, koji je sa suprugom iznajmio apartman u lepoj kući U Petrovcu. – Plaćamo ga 35 evra dnevno, komotno je, u pitanju je nešto veći jednoiposobni stan. Hranu mahom sami spremamo.

I Gajin i drugi s kojima smo razgovarali kažu da je mnogo ležaljki (oni uz dosta muke pronalaze mesto za peškir) na plažama i da su cene visoke. No, plaže su čiste, more takođe, zelenila i tišine ima dosta. Petrovac, naime, ne pati od noćne buke kao susedna Budva ili neka druga mesta, pa ga i to čini privlačnim za porodične ljude.

– Meštani Petrovca su nadaleko poznati po gostoprimstvu, lepom ophođenju prema gostima. To je već tradicija i njen rezultat je – povratak gostiju. Odavno je tako, bilo da su u pitanju stranci ili turisti iz regiona. U ovim teškim finansijskim vremenima gosti to znaju da cene – kaže Zlatko Vukelić, turistički radnik u penziji. (Izvor: novosti.rs)