Od ove sezone otvoren je i novi moderan akva-park, a gradska kupališta su uređena i s bogatim sadržajima. Novi hit – Bački Petrovac. Kovačica za ljubitelje spa-centara…

Tokom vrelih letnjih dana, većina onih koji nisu otišli na odmor, vikende koristi – da se osveži u nekom plićaku. Građani koji ove godine ne mogu na more, ne treba da očajavaju, jer i u Srbiji mogu da pronađu plaže za kupanje i uživanje. Od ove sezone otvoren je i novi moderan akva-park, a gradska kupališta su uređena i s bogatim sadržajima.

Bazeni
Nova atrakcija Vojvodine svakako je novootvoren akva-park u Bačkom Petrovcu. Posetioci mogu da uživaju na 20 hektara ukupne površine sa šest bazena – od kojih je nekoliko s geotermalnom vodom, i 20 velikih i malih tobogana, kao i u drugim zabavnim i ugostiteljskim sadržajima. Geotermalna voda, koja izvire iz dubine od oko 800 metara, prirodne temperature iznad 40 stepeni, omogućiće korišćenje kompleksa tokom čitave godine. Mada je cena dnevne karte 700 dinara radnim danima i vikendima 900, u poređenju sa ulaznicama za slične sadržaje u drugim zemljama – i nije toliko skupa.

Oni koji žive južnije, svakako će se pre odlučiti za vodene avanture u Jagodini, gde je karta jeftinija, ali je i veća gužva, jer akva-park postoji već godinama. Za sve one koji su ljubitelji većeg luksuza, koji uključuje i spa-tretmane, Kovačica kod Pančeva je kao poručena. Blizu je Beograda, a mnogobrojni posetioci se odlučuju da ovde provedu i ceo vikend, jer ovaj centar radi u sklopu hotela.

Plaže
Na najpoznatijem, beogradskom moru, Adi Ciganliji, često se okuplja i do 300.000 posetilaca dnevno, jer im pruža najveće uživanje po gradskoj žegi. Sa više od 50 sportskih terena, Ada je najveći sportski centar u Beogradu, sa jedinstvenim sadržajima. Uređeni piknik prostor namenjen je paljenju vatre i spremanju roštilja, a izletnici ga koriste besplatno. Ugostiteljsku ponudu ostrva čine 70 restorana raspoređenih oko jezera i desetine splavova. Za one koji više uživaju u prirodi, tu je Ada safari, manje jezero poribljeno šaranom, gde se redovno održavaju ribolovačka takmičenja. Na ulazu u Adu Ciganliju nalazi se parking prostor za hiljadu vozila.

Najveća plaža na Dunavu svakako je Štrand u Novom Sadu, koji godinama ugošćuje različite festivale i internacionalne žurke. Svake godine, 56 leta zaredom, na Štrand svrate i učesnici Dunavske regate, najduže na svetu.

U zapadnoj Srbiji najviše se uživa na Perućcu u blizini Bajine Bašte. Tu je i lepo uređena pontonska plaža sa bazenima za decu, tuševima, kabinama za presvlačenje i prelepim restoranom. Izuzev kupanja, gosti mogu da pecaju, da se voze brodom, iznajme kanu ili pedalinu, spuštaju čamcima Drinom…

Vojvođanska Venecija
Pažljivo ušuškana na krajnjem jugoistoku Vojvodine, Bela Crkva poslednjih godina privlači sve više posetilaca. Najveći turistički brend je sedam veštačkih jezera, zbog kojih ovu varošicu nazivaju i „vojvođanskom Venecijom“. Kada je sezona u jeku, kao ovih dana, jezera svakodnevno poseti više od 10.000 turista. Najpoznatije je, svakako, Glavno jezero, udaljeno 800 metara od centra varošice. Jedna strana obale je urbanizovana, sa šljunkovitom plažom i nekoliko kafića, a na suprotnoj strani je turističko naselje. (Izvor: novosti.rs)