Na predstojećim „Ljubičevskim konjičkim igrama“, osim već tradicionalnih nadmetanja na hipodromu, pripremljen je i raznovrsni prateći program, sa obiljem kulturnih i privrednih sadržaja, na koje su posetioci, svih prethodnih godina, već navikli.

Prve manifestacije započeće 24. avgusta, koncertom Biljane Krstić i ansambla „Bistrik“, koji će biti održan u spomen-parku Požarevački mir, a nastaviće se narednog dana, organizovanjem velike karnevalske povorke u kojoj se očekuje učešće više od hiljadu kostiminiranih učesnika iz 40 gradova Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Holandije.

Osim članica baletskog studija „Amadeus“ iz Požarevca, povorku će predvoditi i čelni ljudi Federacije karnevalskih gradova – najavljuju iz organizacionog odbora „Ljubičevskih konjičkih igara“.

U Gradskoj galeriji biće priređena likovna izložba pod nazivom „Reakcija na prazninu“, autora Miomira Miše Vemića, dok će u dvorištu rodne kuće Milene Pavlović Barili biti održana trodnevna dečja likovna kolonija „Mala škola portreta“. Za vreme trajanja ove tradicionalne svetkovine u Braničevu, održaće se i dve promocije: knjige „Vitezi i viteške igre kroz istoriju“, Vladmira S. Šukljevića, te seta razglednica Istorijskog arhiva o hronologiji razvoja sporta u požarevačkom kraju, posebno „Ljubičevskih konjičkih igara“.

Organizatori najavljuju da ni planirani muzički program neće zaostajati za ostalim atrakcijama, pa će publika, kažu, moći da uživa u nastupima „Legendi“, „Nevernih beba“ i „Ju grupe“, izvođača narodne muzike Čede Markovića i Dragane Mirković, trubača Ekrema Mamutovića i baletskih ansambala „Amadeus“ i „Bolero“, te nastupima kulturno-umetničkih društava, predvođenih požarevačkim ansamblom GANIP. Istovremeno, u organizaciji Regionalne privredne komore, biće održan i Sajam preduzetnika, na kojem će se predstaviti privrednici Braničevskog i Podunavskog okruga.

Posetioce „Ljubičevskih konjičkih igara“ očekuju i izložbe lipicanera i malih konja, kao i berza sitnih životinja i akvaristike – u organizaciji društva „Ljubimac“. U gradskom parku, u centru grada i na hipodromu, posetioci će moći da obiđu izložbene i prodajne štandove sa cvećem, medom, vinom, rakijom i proizvodima domaće radinosti. (Izvor: novosti.rs)