Na zagrebačkom Hipodromu, 29. avgusta od 21.00, Adria Entertainment i Live Nation u saradnji sa CAA, organizovaće koncert benda Red Hot Chili Peppers.

Oko 25.000 fanova prvi put će videti uživo RHCP u Hrvatskoj i to u okviru njihove svetske turneje. Posle nastupa u velikim koncertnim dvorana, pre nekoliko meseci bend je počeo sa “open air” koncertima. Pored Zagreba, bend će u našoj okolini nastupiti i u Bukureštu (31. avgust), Sofiji (1. septembar) i Atini (4. septembar).

Bend je osnovan 1983. u Los Anđelesu, a postava se do danas nekoliko puta menjala osim što su pevač Anthony Kiedis i basista Michael Flea Balzary stalni članovi. Do sada su objavili deset studijskih albuma, a već od 1989. i “Mother’s Milk” imaju prvu zlatnu ploču. Po prodaji, najuspešniji album je “Californication” (1999, više od 15 miliona primeraka). Posle četvorogodišnje pauze prošle godine su objavili “I’m With You”. U Zagrebu će nastupiti u sastavu: Kiedis, Flea, Chad Smith i Josh Klinghoffer.

Osvojili su mnogo nagrada, a danas su jedan od najtraženijih bendova na planeti. Njihov jedinstveni i prepoznatljiv zvuk temelji se na kombinaciji rocka, punka i funka. Karte mogu da se kupe preko Eventima. (Izvor: danubeogradu.rs)