Ostrvo Hvar je jedno od najlepših ostrva na Jadranu i zasigurno ima neke od najlepših plaža u Evropi…

Ono ima bezbroj znamenitosti, među kojima je i jedno od najstarijih pozorišta na svetu, a po rečima mnogih koji su ovo ostrvo posetili noćni život leti na Hvaru je najbolji na Jadranu. Ali, na Hvaru se i dobrano troši.

Noćenje može da košta i do 2000 evra. Luksuzno noćenje moguće je u baroknom spomeniku kulture, vili Heraclea, rezidenciji od 450 kvadratnih metara s vrtom. Ima dve spavaće sobe s kuhinjom, trpezarijom i dnevnim boravkom s izlazom na balkon u prizemlju i tri spavaće sobe na spratu. Svaka soba ima kupatilo. U sklopu vile je i wellness i vinoteka.

Najskuplje kupanje u Hvaru je ono na kupalištu Bonj. Uključuje dnevnu privatizaciju pontona s baldahinom, ležaljkom, suncobranom, stolićem i dve stolice. U cenu je uključena i boca šampanjca.

Jedna flaša vina košta 120.000 evra! Naime, Dom Perignon Gold Rose u flaši od šest litara obučenoj u košuljicu od rose zlata može da se kupi u klubu Carpe Diem. Radi se o jedinoj takvoj boci u Hrvatskoj i jednoj od tek 100 boca, koliko ih ima u svetu iz te limitirane edicije. Boca je “spavala” 11 godina pre nego što je ugledala svetlo dana.

Večera za 1.300 evra je za dvoje, a podrazumeva osam jela u restoranu “Passarola” po izboru šefa Hrvoja Zirojevića sa pripadajućim vinom. (Izvor: BizLife.rs)