Istanbul se i ovog leta pokazao kao jedna od najzanimljivijh turističkih destinacija sveta, a za poslednje letnje dane sačuvao je još nekoliko aduta.

AVGUST
Muzej savremene umetnosti „Istanbul Modern“ organizuje retrospektivu dela čuvenog turskog slikara Burhana Dogancaja koja traje do 23. septembra. Na istom mestu možete videti i izložbu fotografija „Posle juče“ (After Yesterday) koja predstavlja arhivske fotografije Turske od doba uspona otomanske imperije do danas.

U muzeju „Sakip Sabanci“ do 16. septembra možete posetiti izložbu radova šezdeset umetnika koji su pripadali čuvenom Kobra pravcu. Posleratni avangardisti iz Brisela, Amsterdama i Kopenhagena predstavljeni su pod nazivom „Kobra – 1000 dana slobodne umetnosti“.

Na istom mestu možete pogledati i obnovljenu kaligrafsku kolekciju kao i izložbu turskih slika koje prate period do proglašenja republike.

Poznata kanadska kantautorka Feist održaće koncert u Istanbulu 25. avgusta.

SEPTEMBAR
Deveti mesec na Bosforu požinje uz rok zvuke – čuveni američki bend „Red Hot Chili Peppers“ održaće koncert 8. septembra. Šest dana kasnije muzičku razglednicu Istanbula obojiće Stivi Vonder koji će, kao i RHCP nastupiti u Santralistanbulu.

Francusko-kanadska trupa „Cirque du Soleil“ nastupaće od 22., 23., 29. i 30. septembra u dvorani „Ulker Sports Arena“, gde će izvesti svoju predstavu „Alegria“.

Zaljubljenike u klasičnu muziku obradovaće nastup čuvene Berlinske filharmonije kojom će dirigovati Simon Ratl. Koncert će se održati 27. septembra u kongresnom centru „Haliç“. (Izvor: b92.net)