Ukoliko tražite posebno mesto za odmor, rekreaciju ili čak medeni mesec, Mauricijus je savršen za vas.

Mauricijus je predivno tropsko ostrvo koje se nalazi na oko 800 kilometara od istočne obale Madagaskara u Indijskom okeanu. Njegov raznolik pejzaž uključuje kilometre netaknute obale, tropskih šuma i impresivnih planina. Predivne plaže, more, blaga tropska klima kombinovane sa poznatim gostoprimstvom stanovnika Mauricijusa čine ovo ostrvo jednim od najtraženijih mesta za odmor.

Plaže na Maurcijusu jedne su od najlepših na svetu. Koralni greben, koji okružuje veći deo ostrva, na jednom svom delu, stvara blago tirkizno more savršeno za kupanje a na drugom delu zadivljujuće talase koji se obrušavaju na grebene.

Ostrvo nije samo poznato kao mesto za relaksaciju već i kao mesto za razne sportske aktivnosti. Većina “ol inkluziv” aranžmana u svojoj ponudi ima ronjenje, surfovanje, jedrenje, surfovanje sa padobranom, skijanje na vodi pa čak i čamac sa staklenim dnom. Tu je i novi golf teren, krstarenje katamaranom, vožnja biciklom ili motociklima sa pogonom na četiri točka. Ukoliko želite da iskusite prirodu uvek možete da iznajmite opremu za kampovanje i provedete nekoliko dana u planinama.

Svaki hotel na ostrvu nudi bogate bračne aranžmane. Takođe vam mogu pomoći i oko organizovanja detalja samog čina venčanja.

Mauricijus je i raj za pecanje u dubinama. Od mnogih vrsta riba izdvajaju se žuta tuna, pelerin, bonitos, ajkule, barakude… (Izvor: zanimljivedestinacije.info)