Narodu je teško ugoditi, a gostima skupih hotela još teže. Međutim, nekim ugostiteljima to ide od ruke. Predstavljamo vam deset hotela koji najviše brinu o tome da njihove mušterije požele da ih nikada ne napuste.

Slatki snovi
Ko kaže da je decu teško oterati u krevet? U Ritz-Carlton hotelu na Amelia ostrvu u Floridi pirat, princeza i papagaj mogu doći u vašu sobu i iznenaditi vašu decu tako što će im pročitati priču za laku noć. Uz to, poslužiće ih keksićima i toplim mlekom.

Batler za sapun
U Viceroy Riviera Maya hotelu u Plaja del Karmen (Meksiko) poseban konsijerž seče komade sapuna koji prave obližnje zajednice Maja i to one koje gost odabere. Mirisi se menjaju u zavisnosti od sezone, pa se lubenice služe u proleće, a cimet zimi.

Usluga na točkovima
Jedan od najvećih aduta Peninsula hotela u Hong Kongu je to što svoje goste dovoze sa aerodroma u Rolls Royce automobilima. Dok prođu kroz aerodromsku kontrolu, gosti ne moraju da se maltretiraju noseći prtljag, budući da postoji lakej koji to čini umesto njih.

Jastuci po meri
Neudobni jastuci mogu vas ostaviti ukočenog vrata, ali vam se to sigurno neće desiti u hotelu Benjamin gde postoji meni jastuka od kojih barem jedan odgovara i najprobirljivijem gostu. Možete birati izmešu onih punjenih vodom, heljdom, pa cak i terapeutskim magnetima.

Batler “na dugme”
U Oberoi hotel u Gurgaonu (Indija) ima jedinstvenu opciju: batler vam je na raspolaganju 24 sata dnevno, a zovete ga pritiskom na dugme.

Opuštanje
Ako ste umorni od puta, možete se izvaliti u visećoj mreži montiranoj u kupatilu W hotela u Meksiko Sitiju.

Obrok u svako doba
Priznajte da ste barem jednom preskočili hotelski doručak zato što vas je mrzelo da ustanete rano! To vam se neće desiti u Continental Palacete u Barseloni gde imate 24-časovno posluženje.

Doza nostalgije
Sobe u Orbit Inn u Palm Springsu (Kalifornija) imaju savremene gramofone i kolekcije ploča među kojima su i albumi Frenka Sinatre. Tu su i šejkeri i čaše za martini, kao i retro lava-lampe.

Privatno parno kupatilo
U hotelu St Augustine u Majami Biču (Florida) postoji tuš kabina sa opcijom ispuštanja pare, masažnim mlazovima, saunom i sedištem za dvoje.

Helikopterom do aerodroma
Gosti Zoetry Agua Punta Cana u Dominikanskoj Republici mogu do aerodroma ići helikopterom i usput uživati u divnom pogledu iz vazduha. (Izvor: b92.net)