Na hotelima, koji su članovi Crnogorskog turističkog udruženje (CTU), biće postavljene pločice u duginim bojama, koja će ih označiti kao prijateljski nastrojene prema gejevima.

Ta odluka će doprineti prepoznavanju Crne Gore kao turističke destinacije koja je tolerantna i nema granica kada su u pitanju njihovi gosti, a u ovom slučaju LGBT turisti koji bi želeli da letuju u Crnoj Gori.

Postavljenje pločica sa duginim bojama označiće hotel kao gej prijateljski i tako omogućiti LGBT turistima, koji dolaze u Crnu Goru, da izaberu one hotele u kojima neće imati problema samo zbog toga što pripadaju drugačijoj seksualnoj orijentaciji. Gej prijateljski hoteli već postoje u svim svetskim turističkim destinacijama.

Direktor CTU Žarka Radulović je istakao da nikada nije bilo razlika u tretmanu gostiju i da su do sada gosti hotela bile i osobe LGBT populacije, prema kojima ovo Udruženje nema nikakvih rezervi.

Direktor LGBT foruma “Progres” Zdravko Cimbaljević je, kako je saopšteno, pohvalio ovako pozitivan pristup CTU-a, i dodao da “to pokazuje da u Crnoj Gori postoji volja da se turizam razvija, a pre svega da se poštuju prava svih pojedinaca društva, pa i pripadnika LGBT populacije”. (Izvor: b92.net)