U susret ovoj letnjoj sezoni i sve većem broju turista u Hrvatskoj, u prodaji se nedavno našao neobičan turistički vodič „Flertovanje na hrvatskom“.

Vodič je namenjen uglavnom muškoj populaciji i sadrži savete o tome kako zavesti različite „tipove“ Hrvatica. Knjiga je nastala jednog popodneva kada su dve drugarice uz kafu prisećale svojih doživljaja, prenosi „Jutarnji list“. Reč je o Lauri Lui koja knjigu „Flirting in Croatia“ potpisuje sa prijateljicom Yelenom Primorac, urednicom portala „Like Croatia“.

Tokom svog istraživanja otkrile su brojne stručnjake u zavođenju kao što je Erik von Markovik, poreklom Hrvat, koji pod nadimkom Mystery podučavava muškarce u Kaliforniji. On drži kurseve zavođenja, ima i televizijsku emisiju, a autorke vodiča nadaju se da će kupiti i preporučiti njihovu knjigu. Zanimljivo je i to da su od mnogih sagovornika tražile da im mejlom pošalju svoje najdraže ‘ulete’.

Autorke neobičnog vodiča najavljuju da će se uskoro u prodaji naći i štivo namenjeno damama sa saveti za zavođenje Hrvata.

ZAVOĐENJE PREMA TIPU LIČNOSTI
Svakom tipu muškarca autorke nude nekoliko poverenih rečenica za flerovanje sa Hrvaticama i uče ih kako to izgovoriti na hrvatskom.

Sramežljiv tip – “Koliko je sati?”, “Želiš li da vidiš moju zbirku poštanskih maraka?”, “Imam mačku. Ona bi te stvarno htela upoznati.”

Intelektualac – “Pričaj mi o sebi – o svojim snovima, svojim borbama, o svom broju telefona.”, “Mogu li dodati granu tvom porodičnom stablu?”

Štreber – “Jesi li ti lopov? Jer moje si srce ilegalno downloadala.”, “Ja sam na desetom nivou u ‘World of Warcraft’.”

Romantičar – “Je li to zasjalo sunce ili si mi se ti nasmešila?“, “Nisam znao da anđeli tako nisko lete.”

Iskreni tip – “Voliš li debele momke bez love?”, “Patim od amnezije. Dolazim li često ovamo?”

Osećajni tip – “Molim te, pozajmi mi telefon. Mama mi je rekla da je nazovem kad se zaljubim.”, “Izgubio sam svog plišanog medu. Hoćeš li ti spavati sa mnom?”

Lovator – “Tvoje oči su iste boje kao moj Porsche.”, “Zdravo! Zarađujem više nego što ti možeš da potrošiš.”

Otkačenjak – “Da li bi hodala s dečkom koji živi u šatoru?”, “Želiš li da vidiš trik koji sam naučio u zatvoru?”

Optimista – “Po načinu na koji me ignorišeš, vidim da ti se sviđam.”, “U koliko sati da te sutra probudim?”

Frajer – “Da ja imam takve noge, hodao bih na rukama.”, “Veruješ li u ljubav na prvi pogled ili da opet prođem pored tebe?“
(Izvor: Jutarnji list)