BBC je objavio top listu pet najisplativijih destinacija na svetu koje treba posetiti, a na prestižnom popisu našao se i Dubrovnik…

Pri opisu dragulja Jadrana nije se štedelo na pohvalama pa je tako Dubrovnik ocenjen kao “zadivljujući grad”.

“Dubrovnik se nalazi na Unescovom popisu Svetske baštine i to zahvaljujući svojoj zadivljujućoj gotskoj, renesansnoj i baroknoj arhitekturi i divnom pogledu na Jadransko more. Dubrovnik je poznat i po izuzetnom noćnom životu koji evropskim turistima omogućava uživanje u dobroj hrani i lude zabave do jutra. Placa (Stradun), centralna ulica, prepuna je kafića, a domaće stanovništvo okuplja se na Gundulićevoj poljani na kojoj se šopinguje. Jedite u restoranu Lokanda na Peskariji. To je mali riblji restoran koji se nalazi u staroj gradskoj luci, a služi sveže, tek ulovljene morske plodove. Svakako probajte crni rižoto od sipe s kozicama. Preporučujemo hotel “Adria” koji je smešten u blizini istorijskog jezgra grada, a svojim gostima nudi minimalistički uređene sobe s predivnim pogledom na luku i more”, piše BBC.

Osim Dubrovnika, na prestižnoj listi BBC-ja nalazi se i indijska atrakcija Dharamsala, kineski grad Gullin, portuglaski grad Porto i čileanski Valparaiso. (Izvor: tportal.hr)