Pripadnice lepšeg pola brinu o svemu što se tiče godišnjeg odmora, od toga da li su kućni ljubimci zbrinuti, pasoš i novac na mestu pa sve do razgovora sa strancima…

Žene su direktori i glavni organizatori godišnjeg odmora, pokazala je anketa britanske kompanije Teletext Holidays. Jedina stvar za koju su muškarci odgovorni jeste da dovezu porodicu do aerodroma ili autobuske stanice I da nose kofere, piše Daily Mail. 

Gotovo 43 odsto žena insistira da pasoši stoje kod njih pošto se boje da će ih partner izgubiti ili zametnuti, a isto mišljenje imaju i o novcu.

Na godišnjem one raspolažu sa novcem, a veliki broj muškaraca tvrdi kako su potrošile previše i pre nego što su stigli na odredište, otkrivaju rezultati.

Takođe, više od 22 posto žena tvrdi kako njihovi partneri odbijaju da razgovaraju sa strancima, pa sve ostaje na njima. Slična je situacija i kod kuće, pa tako svaka četvrta priznaje da se jedino ona brine o tome da li su li kućni ljubimci i biljke zbrinuti dok ih nema, dok se partneri drže podalje.

"Pripadnice lepšeg pola su organizovanije nego muškarci po pitanju planiranja godišnjeg odmora. One puno vremena utroše na pronalazak idealne destinacije, a muškarcima prepuštaju samo prevoz. Čak se i ovde vide da su žene glavne u vođenju porodice – napomenula je Viktorija Sanders, direktorka kompanije Teletext Holidays.

Kako izgledaju zaduženja polova kada je godišnji odmor u pitanju:

Žene:

– Biraju destinaciju za letovanje
– Brinu o novcu
– Rezervišu karte za put
– Pakuju torbe
– Kupuju odeću za odmor
– Kupuju kozmetiku i kreme protiv sunca
– Paze da sve bude u redu u kući kada krenu na odmor
– Prave planove o tome šta će se raditi na odmoru
– Rezervišu hotel
– Brinu se o pasošima

Muškarci:

– Brinu se o prevozu do aerodrome ili autobuske stanice
– Nose prtljag
– Voze na odmoru
– Brinu se za navigaciju
Izvor: b92.net