Turistička manifestacija, posvećena vinu, hrani, rukotvorinama iz domaće radinosti i vojvodjanskoj pesmi “Rumfest”, biće održana 2. avgusta, najavila je Turistička organizacija opštine Ruma…

Na Glavnom trgu će biti postavljena \"Vinska ulica\" u kojoj će se sa svojim proizvodima od različitih sorti grožđa, predstaviti i vinari sa južnih i severnih padina Fruške gore. 

Sremskim proizvođačima pridružiće se i vinari iz drugih delova naše zemlje, kao i najpoznatiji ovdašnji proizvođači mesnih i sličnih đakonija zaduženi da posetiocima obezbede tu neophodnu podlogu pred degustaciju kvalitetnih vina. Predviđeno je da druženje u \"Vinskoj ulici\" i na Bazaru kreativnosti traje od kasnih prepodnevnih pa do ponoćnih sati.

U ceremoniji svečanog otvaranja učestvovaće i predstavnici Udruženja evropskih vinskih vitezova \"Sveti Georgije\", koji neguju vinsku kulturu i promovišu vino.

Na \"Rumfestu\" će učestvovati i Zvonko Bogdan i njegovi tamburaši. Posle koncerta zainteresovani posetioci imaće priliku da vide reviju modela modne stilistkinje Monje Jovičić iz Rume.

Svoj udeo u programu imaće i organizatori velike žurke pod nazivom \"RU: Foamfest III\", koji će, na svoj način, najaviti ovogodišnji \"Pena parti\", zakazan za 11. avust na sportskim terenima \"Breg\".
Izvor: b92.net