Smeštajni kapaciteti u Velikom Gradištu su popunjeni oko 90 odsto, što je za pet odsto više nego ranije, kazao je direktor Turističke organizacije tog mesta Milan Marjanović.

On je rekao da u Velikom Gradištu ima oko 1.200 ležaja koji su kategorisani, dok nekategorisanih privatnih ima i više. Marjanović je naveo da se cene kreveta kreću od 600 do 1.300 dinara, cena aprtmana je od 2.000 do 6.000, dok je smeštaj sa doručkom u ugostiteljskim objektima od 1.300 do 1.600 dinara. 

Odmaralište "Srebrno jezero" raspolaže sa 240 ležaja čija je cena 2.420 do 18. avgusta, nakon čega će biti 1.980 dinara, kazao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, kamperi na raspolaganju imaju mesta za 200 kamp prikolica, dok je za šatore namenjeno 150 mesta. Posetioci koji se opredele da odmor provedu u ovom kraju, mogu da posete i brojne manifestacije, među kojima su čuvena Pasuljijada, takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Čorbijada", ali i "Sila fest", naveo je Marjanović.

Direktor kompanije "Silver Lake Resort" Milan Slavinski je naveo da u okviru ove turističke destinacije najviše pažnje privlači Danubia park garni hotel, koji je završen za samo 11 meseci, kao i akva park.

Po njegovim rečima, novitet u hotelu je zona zdravlja "Doctor Feelgood" – fitnes i velnes deo namenjen ljudima koji žele da pobegnu od gradske vreve. Slavinski je naveo i da je jedini turistički, putnički brod u Srbiji vezan u marini Srebrno jezero, a na njemu može da plovi i do 200 ljudi.
Izvor: b92.net