Zamislite da uživate u pogledu kroz prozor u smaragdno zelena brda gde u krugu od desetine kilometara ne živi niko. Silazite u ogromnu trpezariju niz spiralne stepenice i razmišljate da li će vam se put ukrstiti sa nekim zmajem.

Tako izgleda život u srednjovekovnim, ali i onim nešto mlađim zamcima koji podsećaju na građevine iz knjiga Džordža R. R. Martina „Pesma leda i vatre", ekranizovane u seriji „Igra prestola". Predstavljamo vam zamke u kojima možete rezervisati smeštaj i odmarati se kao pravi Stark (ili možda Lanister?). 

Château de Canchy, Normandija, Francuska
Ovaj francuski zamak star je više od 500 godina i pogodan je za boravak 15 osoba. Možete ga iznajmiti po ceni od oko 4.000 evra za nedelju dana. Posebna pogodnost je to što se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od divnih normandijskih plaža.

Gotski zamak u Nju Hempširu
Gotski zamak koji se nalazi na imanju površine dva kvadratna kilometra nudi prenoćište za 22 osobe i to u kraljevskom maniru. Možete se kupati u kadi na otvorenom i uživati u pogledu na planinu Monadnok.

Lišin zamak u Irskoj
Ovaj zamak u Irskoj dovoljan je za vas i vaših 15 prijatelja. Renoviran je 2000. godine i od tada radi kao neka vrsta letnjikovca. U blizini se nalazi nekoliko gradića sa mnoštvom pabova i restorana.

Srednjovekovni zamak u Perigoru, Francuska
Srednjovekovni zamak u regiji Perigor ima mesta za 14 osoba. Nalazi se na imanju koje zauzima površinu od 280 ari i ima ogromni kamin u trpezariji. Uživajte u pogledu na stotine godina stare hrastove iz vaše sobe u visokoj kuli i zamišljajte kraljevstvo koje ste imali u prošlom životu. 

Licciana Nardi zamak u Toskani
Šta je bolje od neverovatno lepog italijanskog zamka? Iz 17. veka sa bazenom?! Licciana Nardi nalazi se u planinskom selu i nudi prenoćište za 24 osobe po ceni od 5.000 evra nedeljno. Odlično je i to što vas od plaže deli veoma kratka vožnja automobilom.

Château de Montalegre u Francuskoj
Ovaj prelepi francuski zamak u Pirinejima odgovarao bi čak i Lanisterima. Nudi jedinstven spoj klasičnog i modernog enterijera u okviru 800 godina starih zidina. Možete ga iznajmiti po ceni nešto većoj od 8.000 evra, a za taj novac možete kraljevski uživati sa vaših 26 prijatelja celih sedam dana.
Izvor: b92.net