Pogledajte fotografije letovališta sa najbistrijom vodom na svetu po izboru “Matadora”, web-stranice o putovanjima.

Ovo su slike nekih od najbistrijih voda na svetu, toliko privlačnih da biste odmah poželeli da uronite i istražujete morske dubine… 

Panorama 1 Ostrvo Linapakan, Palavan, Filipini
Linapakan je jedno od onih ostrva koje turisti retko posećuju, pošto nije obezbeđen redovan prevoz trajektom ili avion.

Panorama 2 Maldivi
Maldivi ili Maldivska ostrva (zvanično Republika Maldivi) je ostrvska država u Indijskom okeanu koja se sastoji od grupe atola koja se prostire južno od indijskih Lakadiva, između ostrva Minikoj i arhipelaga Čagos i oko 700 kilometara jugozapadno od Šri Lanke u Lakadivskom moru Indijskog okeana. Dvadeset šest maldivskih atola pokriva teritoriju na kojoj se nalazi 1126 ostrvaca, od kojih je dve stotine ostrva naseljeno.

Panorama 3 Ostrvo Dog, San Blas, Panama
Postoji oko 365 malih ostrva koja čine arhipelag poznat kao Kuna Jala ili San Blas ostrva. Odlikuju ih prekrasne peščane plaže "ispolirane" jakim suncem, plantaže kokosa i palme. Većina ostrva su netaknuta priroda i ovo je idelano mesto da zaboravite na svet iz kog ste došli.

Panorama 4 Kajo Koko, Kuba
Kajo Koko (Cayo Coco ili Coco Key) je ostrvo u centalnoj Kubi, poznato po svojoj luksuznoj i "all-inclusive" usluzi.

Panorama 5 Kala Makareleta, Menorka, Španija
Kala Makareleta (The Cala Macarelleta) nalazi se u neposrednoj blizini Kala Makarela na jugu ostrva. Ova rajska plaža je jedna od nalepših u Menorki, a do nje se stiže ili peške ili morem.
Tekst i fotografije: matadornetwork.com