Hrvatsko primorje privlači sve više turista, a oni koji su bili na Lošinju, često ga opisuju kao ostrvo zdravlja…

Turisti koji žele svoje letovanje da provedu na plažama hrvatskog primorja, mogu se opredeliti za Mali Lošinj, najveći grad u ostrvskom delu Jadrana. Nalazi se u arhipelagu od 36 lošinjskih ostrva, koja su od Beograda udaljena 650 kilometara, a sa 216 sunčanih dana godišnje, ubrajaju se u najsunčanija područja Evrope. 

Mali Lošinj deo je ostrva Lošinj, smešten na južnoj strani istoimenog zaliva, i zahvaljujući takvoj poziciji razvio se u pravi pomorski, trgovački, a danas i turistički cenar ovog područja. Blaga klima, dominantan uticaj mora i brojne lekovite biljke razlog su zašto je krajem 19. veka Mali Lošinj proglašen klimatskim lečilištem.

Turisti iz celog sveta, Lošinj često opisuju kao ostrvo zdravlja, vitalnosti, lepote i gostoljubivosti. Posetiocima je na raspolaganju više od 250 kilometara pešačkih staza, a neke od njih su „Put delfina", „Staze lošinjskih kapetana", „Lošinjska transverzala". Pored toga, turisti u samom središtu grada mogu posetiti ribarnicu – centar događanja svakog primorskog mesta i matica jutarnjeg okupljanja.

Šetajući obalom, nailazi se na rt Anunzijata, što predstavlja takozvano „srce Lošinja". Brojne vile austrijske aristokratije upotpunjuju vizuelni doživljaj. Oni koji vole da svom putu daju avanturističku notu, mogu se opredeliti za boravak u nekom od uređenih kampova.
Izvor: novosti.rs