Grčko ostrvo Krf i ovog leta najpopularnije letovalište srpskih turista. Najveći broj gostiju iz Srbije smešteno je u Dasiji, udaljenoj 13 kilometara od grada Krfa, a većina je odabrala apartmane…

Krf je i ovog leta jedno od najpopularnijih odredišta srpskih turista. Od kada je izgrađen auto-put od Soluna do Igumenice, put je skraćen na nekoliko časova, a omiljeno srpsko ostrvo u Jonskom moru postalo je još – bliže. 

Najveći broj gostiju iz Srbije smešteno je u Dasiji, udaljenoj 13 kilometara od grada Krfa, a većina je odabrala apartmane. Hrana u grčkim restoranima je povoljna, jer kompletan obrok može da se nađe za pet evra, dok popularni giros košta od dva do 2,5 evra. Većina turista smatra da su cene u supermarketima iste kao u Beogradu, a da su mnoge namirnice jeftinije. Tradicionalno, svi se žale da je skupo voće i povrće.

Turistima koji dolaze sopstvenim prevozom vodiči savetuju da trajektom iz Igumenice na ostrvo dođu u ranim jutarnjim časovima, jer je tada karta za auto 10 evra. Toliko košta i povratna po čoveku. Cena trajekta tokom dana raste i do 60 evra. Takođe, najjeftiniji trajekt ide do Lefkimija, juga ostrva koji je od Krfa udaljen samo 30 kilometara, a cena je upola niža.

Na samom jugu Krfa nalazi se mesto Kavos, koje je doskora bilo namenjeno iskuljčivo engleskim turistima koji odmor provode non-stop na žurkama, u kafićima i barovima. Srpski turisti su ovog leta otkrili ovaj grad u kojem kafane rade 24 časa, a cene su dosta niže nego u ostalom delu ostrva.
Izvor: novosti.rs; foto: Wikimedia