Za sve koji planiraju da avgust provedu što dalje od usijanog gradskog asfalta Zlatibor i „Kraljevi konaci” su pravi izbor…

Nema boljeg i lepšeg mesta za spas od tropskih vrućina koje su prošle nedelje pogodile Srbiju nego što je Zlatibor. To najbolje zna više od 10.000 gostiju koliko ih se trenutno odmara na ovoj srpskoj planini. Dok je u gradovima temperatura bila i do 40 stepenu, na ovoj srpskoj planinskoj lepotici bilo je vrlo prijatnih deset stepeni manje. A u samom centru Zlatibora čeka vas najlepše mesto za pravi odmor, apartmansko naselje „Kraljevi konaci". 

Ratko Jeremić, direktor „Kraljevih konaka", kaže da turisti i te kako znaju gde da odsednu kada dođu na Zlatibor.
– „Kraljevi konaci" iz sezone u sezonu beleže sve bolje poslovne rezultate. Svi naši kapaciteti od 105 apartmana trenutno su popunjeni, a ostalo je još poneko slobodno mesto u avgustu. Ali, ako mene pitate, najtoplije bih preporučio Zlatibor u septembru, jer je tada ovde najlepše – kaže Jeremić.
On dodaje da „Konaci" ove sezone imaju vrlo pristupačne cene zakupa apartmana koje se nisu menjale već tri godine.

– Vrlo pristupačnim cenama, uslugom i ambijentom pokušavamo da gostima priuštimo pravi odmor. A da smo u tome uspeli znamo jer nam se oni uvek vraćaju. Na prostoru od četiri hektara gostima su na raspolaganju apartmani sa 4 i 5 zvezdica koji se nalaze bliže jezeru ili koji su u borovoj šumi. Mir, priroda i uživanje je ono što mi nudimo i što su naši gosti u prethodnih 15 godina koliko postojimo i te kako znali da prepoznaju – ističe Jeremić.

Prvi čovek „Konaka" kaže da su za sve goste predviđeni i popusti koji zavise od dužine boravka, kao i posebni popusti za organizovane grupe. I pored 500 ležajeva koliko ukupno ima u ovom apartmanskom naselju, Jeremić ističe da će uskoro izgraditi još tri nova apartmana po najvišim standardima. Zbog svih pogodnosti koje pružaju, „Kraljevi konaci" su omiljeno mesto mnogih ličnosti iz džet-set sveta, političara, ali i sportista iz zemlje i inostranstva.

Cene u apartmanima tokom avgusta i septembra kreću se od 6.000 do 8.500 dinara za dan. Info: www.kraljevikonaci.rs.

Cene
Ugostitelji na Zlatiboru i ove godine drže prilično visoke cene. Za kafu u restoranima, kafićima i poslastičarnicama treba izdvojiti između 100 i 130 dinara, kugla sladoleda je 70 dinara, sokovi su oko 150 dinara. Čuvena zlatiborska jagnjetina na ražnju je od 1.200 do 1.800 dinara za kilogram, dok je prasetina oko 900 dinara. Za pristojan ručak treba izdvojiti između 700 i 1.200 dinara.
Izvor: pressonline.rs