Ako ste se pitali zašto su ženski koferi uvek veliki i teški evo odgovora: žene u proseku ponesu 28 odevnih kombinacija na sedmodnevni odmor.

Žena se u proseku presvuče četiri puta na dan, kada je na odmoru a neke to čine čak i do sedam puta dnevno. Međutim čak i ona sa najviše presvlačenja ne uspeju da iznose baš sve što su u kofer spakovale. 

Za razliku od običnog dana kod kuće, kada je odlazak na posao jedina aktivnost, odlazak na odmor može podrazumevati razne druge aktivnosti, a svakoj treba drugi izgled. Bikini pored bazena, šorts za šetnju i kratka šik haljina za veče. Zbog svega ovoga, pakovanje se može pretvoriti u košmar, posebno ako putujete avionom ili kolima pa je mesto za prtljag ograničeno.

Jedna od dvadeset ispitanica istraživanja na ovu temu kaže da se besomučno presvlači samo kako bi pokazala šta je sve od garderobe ponela na odmor. Prosečan kofer za odmor sadrži četiri haljine, šest majica i četiri para šortseva ili suknji. Dva para pantalona ili džins su takođe na broju pred tri kupaća kostima, tri para japanki ili sandala i dva para drugih cipela.

Međutim, to nije sve, žene će na odmoru, kako bi obnovile svoju garderobu, kupiti još neki komad odeće.
Izvor: b92.net