Turistička organizacija Beograda najavila je da će 7. jula na Savskom pristaništu organizovati deveti Beogradski karneval brodova pod sloganom „Ljubav je na rekama”.

Posetioce očekuje karnevalski defile okićenih brodova koji će isploviti iz beogradskih marina, prizor akrobacija na vodi, ali i mnogo zabave na obali, uz nekoliko muzičkih koncerata i brojne zabavljače.  

Ovogodišnji program otvoriće policijski orkestar, nakon čega slede akrobacije padobranaca i skijaša na vodi koji će najaviti isplovljavanje i defile dekorisanih plovila iz beogradskih marina.

Tokom rečne povorke, „obalski" zabavni program uključuje madjioničare, animatore, mažoretkinje, "Svibor" i druge učesnike.

Najbolji karnevalski kostim biće nagradjen, dok će svi posetioci moći da uživaju u besplatnom krstarenju rekama.

Društvena odgovornost karnevala izražena je kroz podršku korišćenja obnovljivih izvora energije i reciklažu.

Posetioci kojima se bude ispraznila baterija na mobilnim uredjajima, moći će da je dopune na samom karnevalu koristeći sunčevu energiju "Strawberry" drveta, ali takodje i da nauče o reciklaži i značaju očuvanja životne sredine kroz "Remake" radionice.

U skladu sa sloganom „Ljubav je na rekama", kao delom dobre zabave, biće organizovana lutrija, a u okviru programa biće priredjeno svečano puštanje helijumskih balona u obliku srca sa porukama posetioca koje će se postavljati na Fejsbuku.

Tradicionalna beogradska manifestacija Karneval brodova promoviše nautički život prestonice, pozdravlja goste koji brodovima posećuju naš grad i posvećuje karneval rekama Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je naš grad prepoznatljiv.

Podslogan Karnevala je „Kod srećne bove" i posvećen je bovi koja se nalazi na samom ušću Save u Dunav, budući da se upravo na tom mestu spaja više desetina evropskih reka koje se zajedno sa Savom ulivaju u Dunav.

Manifestacija promoviše projekat Beograd 2020 – Grad u postupku kandidature za evropsku prestonicu kulture.
Izvor: b92.net