Kako se aviokompanije zemalja Evropske unije ophode prema putnicima i koliko im je stalo do svakog od njih, dokazuje i slučaj putnika po imenu Voja Antonić, kome je “Luftanza” za uslugu da na aerodromu u Minhenu sačeka drugi let za Beograd, jer je njegov bio prebukiran, poklonila dve bording karte i vaučer u iznosu od 250 evra.

Panorama On je svoje iskustvo podelio sa svojim prijateljima na Fejsbuku, a priča ide ovako.

Dok je na aerodromu u Minhenu čekao avion za Beograd, spikerka je obavestila putnike da je let greškom prebukiran i da se traži jedan dobrovoljac koji će sačekati sledeći let "uz kompenzaciju".

– Nigde mi se ne žuri, ali ipak se pravim da to nije moj problem, jer imam bording kartu i niko mi ništa ne može. Kad sam već bio na bording kontroli, iza leđa čujem devojku koja telefonom razgovara s majkom i kroz suze kaže da ne može da dođe ovim letom. Još uvek ostajem tvrda srca, ali kad sam, već iz hodnika, čuo njeno pitanje "a jel’ baba još živa?", tu se prelomim, izađem i kažem službenici da su našli svog dobrovoljca – piše na svom profilu ovaj putnik.

Avion je odleteo, a njemu je nakon pola sata službenica donela dve bording karte, za Beč i za Beograd, sa ukupnim čekanjem od sedam sati. Uz to je dobio i vaučer za kompenzaciju.

– Mislio sam da je kompenzacija simbolična, ali na vaučeru je bio iznos od 250 evra! Pitao sam je šta da radim s vaučerom, a ona mi kaže da odem na ticket service i da ga unovčim – piše Voja.

On dalje piše da je otišao sa nevericom misleći da je u pitanju neki trik i da će od tih para da plati let preko Beča, ili nešto drugo, ali ništa od tog scenarija se nije dogodilo i on je dobio svih 250 evra.

– Proveo sam nekoliko sati u šetnji beskrajnim klimatizovanim hodnicima, pio besplatnu kafu i toplu čokoladu, gledao filmove sa laptopa i usput lečio depresiju šopingom. Napravio sam usmenu računicu: povratna karta za odmor na Malti (preko Frankfurta, a u povratku preko Minhena) me je sa svim taksama koštala 175 evra, a za ovaj sitni filantropski ispad dobio sam 250. Znači, leteo sam za "dž" i još dobio 75 evra da mi se nađe. I u čemu je bio trik? Nema trika, ljudi priznaju svoje greške i plaćaju ih. Zašto je to celom svetu normalno, a nama čudno? – završava svoju priču Voja.
Izvor: 24sata.rs