Da biste bili svedok tridesetih po redu olimpijskih igara koje se održavaju u Londonu od 27. jula do 12. avgusta, potrebno je da izdvojite bar 1.500 evra ukoliko putujete u sopstvenoj režiji do 2.899 evra ako idete preko turističke agencije.

Pošto će tim Srbije na ovogodišnjim Olimpijskim igrama obeležiti 100 godina od prvog učešća, mnogima je važno da bodre srpske sportiste uživo tokom planetarnog sportskog događaja. Ako se još doda i prognoza USA Today da će Srbija osvojiti pet medalja (jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri bronzane), onda ima još više razloga da se ode u London.

Agencije – Srbija
Paketi – Turistička agencija „Big Blue\" nudi pakete putovanja koji uključuju avionski prevoz, pet noćenja sa doručkom, transfere aerodrom-hotel-aerodrom i paket ulaznica. Ukoliko želite da vidite otvaranje i tenis, platićete 1.799 evra, od 1. avgusta možete da pratite tenis, atletiku i žensku odbojku po ceni od 2.099.

Smeštaj
Kamp – Ukoliko želite da prođete što jeftinije sa smeštajem, nemojte da isključite kampove, poput onih u Dolini Li, Romford, Grejvšam i Vindzor, u kojima noćenje košta od 35 do 50 evra po osobi. Ukoliko ste jedan od njih, najjeftiniji način da tamo stignete jeste u sopstvenoj režiji, a prvi korak je poseta britanskoj ambasadi i vađenje vize koja košta 95 evra.

Hosteli
Noćenje – Mogu se naći pristojni hosteli u Londonu preko interneta, i u najjeftinijem slučaju desetodnevno noćenje od otvaranja Olimpijskih igara 27. jula može da vas košta 253,30 evra (Hostel Journeys Kings Cross St.Pancras). Mnogi sajtovi u regionu nude precizne informacije.

Agencije – Crna Gora
Aranžmani – Crnogorska turistička agencija \"Sohotravel\" ponudila je šestodnevni aranžman po ceni od 1.099 evra, ali u cenu nisu uračunate ulaznice za utakmice, aerodromske takse (114 evra) kao ni viza (95 evra). Njihova ponuda uključuje avio prevoz na relaciji Tivat-London-Podgorica, pet noćenja u hotelu sa tri zvedzice sa doručkom, lokalni turitički vodič i plaćene troškove putnog zdravstvenog osiguranja.

Prevoz
Put – Povratna karta Beograd – London sa Jatom košta 306,64 evra. Ako ste znali i ranije da ćete putovati na Olimpijadu, mogli ste možda proći i jeftinije. Do britanske prestonice peške se uputio superdeka iz Užica Milovan Milutinović koji je u aprilu krenuo ka Londonu. Put od 2.456 kilometara planirao je da pređe za 60 dana.

Cene karata
– za muški rukomet – FMT komplet karata košta 210 evra
– za odbojku 320 evra. Kartaza mušku (grupna faza – 2 meča) košta 60 evra
– karte za atletiku su 75 evra
– karta za tenis 50 evra
– ostale karte koštaju 28 evra

Srbija na OI
Rekord – Srbiju će u Londonu predstaviti 112 takmičara u 15 sportova. Među 15 sportova su tenis, odbojka, atletika, biciklizam, boks, vaterpolo, veslanje, kajak i kanu, plivanje, rvanje, rukomet, stoni tenis, streljaštvo i po prvi put tekvondo.
Izvor: b92.net; foto: Wikimedia