Nišville Jazz festival će i ove godine posetiocima iz drugih gradova i okolnih država ponuditi mogućnost mini džez letovanja: “Četiri dana u Nišu i četiri noći na Nišvilu” za samo 100 evra.

Panorama U cenu je uračunat komplet ulaznica za sve četiri festivalske večeri i pun pansion (smeštaj i tri obroka dnevno) u dvokrevetnim sobama studentskog hotela kod tehničkih fakulteta u neposrednoj blizini niške Tvrđave. 

Uplatu za ovaj paket treba izvršiti na žiro račun br. 310-159469-16 (Nišville d.o.o. – Bulevar dr Zorana Đinđića 58a, 18000 Niš) u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate (svrha doznake: Jazz letovanje), a posle toga skeniranu uplatnicu sa validnim ličnim podacima poslati na mail ticket@nisville.com čime će rezervacija biti potvrđena.

Komplet karata uz originalnu uplatnicu može se podići u Press centru festivala – Izložbeni paviljon u Tvrđavi, 16. avgusta od 16.00 do 19.00. Telefon za informacije je 018/220-992.

Komplet ulaznica za četiri festivalske večeri iznosi 3.000 dinara, a učenici i studenti mogu (uz dokaz: indeks ili đačku knjižicu) da kupe komplete ulaznica po ceni od 2.500 dinara. Pojedinačne ulaznice za festival koštaju 1.200, VIP Komplet 4.000 a VIP Pojedinačna 1.500 dinara.

Na ovogodišnjem Nišville Jazz festivalu između ostalih nastupiće i The Brand New Heavies, pioniri britanske acid jazz scene, Jean Luc Ponty, francuski violinista i kompozitor, jedan od najznačajnijih jazz i jazz rock muzičara od šezdesetih godina na ovamo, John Patitucci, jedan od najvećih kontrabasista na svetu, Osibisa – koju mnogi smatraju začetnicima world music pravca, i u svetskim razmerama sigurno najuspešniji i najpopularniji afričlki sastav, kao i Brussell Jazz Orchestra – dobitnici Oskara za muziku u filmu "The Artist", koji će nastupiti zajedno sa dvoje vrhunskih vokala Marijom Joao i Davidom Linxom i izvesti program "A Different Porgy, Another Bess" sastavljen od kompozicija iz čuvene opere Džordža Geršvina "Porgi i Bess". (danubeogradu.rs)