Ljubitelji grupe “Beatles” odavno hrle u rodni grad čuvene četvorke – Liverpul i u Cavern Club gde je ovaj bend stekao slavu među lokalnim stanovništvom. Međutim, sada će moži da odsednu i u neobičnom hotelu inspirisanom njihovom pesmom “Yellow Submarine” (Žuta podmornica).

Svako ko želi da uživa u prostoru inspirisanom Beatles-ima može da poseti Luku Albert u Liverpulu i pogleda brodić pretvoren u "podmornicu". Od pomalo psihodelične recepcije u kojoj se nalazi i originalni skuter iz filma "Quadrophenia" ide se u tri sobe. Svaka ima 3D televizore, kompjutere i bežični internet. 

Vlasnik ovog neobičnog hotela je biznismen Alfi Babls koji je došao na ideju kada je prošle godine otvorio svoj prvi ploveći hotel na temu Betmena. On je proveo devet meseci tražeći dekor u stilu šezdesetih godina i materijale za renoviranje broda. Mnoge zanimljive detalje dobio je od Paramount Pictures-a.

Zanimljivo je da je ovaj brodić nekada korišten u trileru sa Šonom Konerijem "Lov na crveni oktobar" (The Hunt for the Red October).

Možda upravo zato cene nisu ni malo niske, iako možda nudi manje od svoje konkurencije – noćenje košta 185 evra od ponedeljka do četvrtka, dok od petka do nedelje od 380 do neverovatnih 445 evra za noć.
Izvor: b92.net