Hotel koji je za 250.000 evra sagrađen na 3.000 metara nadmorske visine u Alpima, spreman je od ove nedelje za prve goste.

Ovaj neobični mali hotel može da primi 12 alpinista koji su se odlučili za uspon na Monblan (Mt. Blanc), najviši vrh Alpa. U hotelu će vas dočekati drveni kreveti, kuhinja i dnevna soba sa pogledom na glečer Fribouz. Stručnjaci za planinarenje veruju kako će mnogi životi biti spaseni zahvaljujući ovom hotelu. 

"Mnogi koji se izgube noću ili dobiju promrzline moći će da se sklone ovde, ugreju se i popiju čaj", kažu planinari. Ovaj mini hotel konstruisali su italijanski inženjeri, a ceo projekat koštao je više od 250.000 evra.

Sagrađen je zahvaljujući helikopterima koji su delove dovozili iz najbližeg sela Kurmajer u Val Feretu. Hotel će se napajati sunčevom energijom tokom sunčanih dana, posle čega će se paliti agregati.

Osim toga, u hotelu postoji i vajerles internet. Cena noćenja za jednu osobu iznosi 30 evra, ali s obzirom na to gde se nalazi, vlasnici ne očekuju veliku zaradu.
Izvor: b92.net